Bjerringbro Julecup 2021Det er med stor og oprigtig beklagelse, at stævneledelsen hermed aflyser Bjerringbro Julecup 2021. Vi ved, at jeres spillere og trænere havde glædet sig utrolig meget til at komme til stævne i dagene mellem jul og nytår, som arrangører havde vi også med store forventninger og spænding set frem til Bjerringbro Julecup – ikke mindst i lyset af aflysningen i 2020.

Alle sejl var sat til – og vi var langt henne i årets planlægning, men Coronasituationen i DK er nu så alvorlig, at ingen af nedenstående stævnerne tror på, at vi vil kunne gennemføre et ”trygt” og oplevelsesrigt stævne som både deltagere og arrangører måtte kunne ønske sig.

Vi har allerede nu mærket stigende bekymring hos de frivillige vagter, deltagende klubber og vores mange samarbejdspartnere – og de første afbud er kommet. Vi forudser bl.a. derfor en længere række af afbud – både i den kommende tid – og tæt på stævnedatoerne - blandt andet på grund de mange sammenkomster i julen.

Sammenholdt med de anbefalinger, der p.t. er fremkommet – og de restriktioner, der er gældende, er den eneste – omend rigtig ærgerlige og trælse beslutning - at vise samfundssind og støtte op om de mange bestræbelser hele samfundet gør sig for at ”inddæmme” Coronasmitten. Vi har især fokus på smittekæderne: Børn-forældre-bedsteforældre, ligesom fokus også er på, at den ”daglige turnering” gerne skulle køre efter nytår. Ingen af stævnerne ønsker efterfølgende på nogen måde at blive kædet sammen med en evt. ”supersprederbegivenhed” i en el. anden grad.

Desuden er der – i forhold til de mange anbefalinger – store praktiske udfordringer, når 2-2500 deltagere samles indendørs – og i store grupper. Usikkerheden om, hvorvidt der kommer yderligere restriktioner el. betydningen af den nyfundne Coronavariant spiller naturligvis også ind i vores beslutning.

Vi vælger derfor at aflyse nu - fremfor senere, så I kan nå at lægge nye planer for juledagene. Desuden ser alle julestævner ind i store økonomiske udfordringer i forhold til leverandører og samarbejdspartnere ved et evt. senere afbud.

Denne beslutning er tager i enighed mellem følgende stævner:

• Midtjysk Julecup 2021 ved Bording KFUM Håndbold
• Bjerringbro Julecup 2021 ved Bjerringbro FH
• Skjern Bank Julecup 2021ved Skjern Håndbold
• Thy Cup 2021 ved Thisted IK


Vi håber på, at der for alvor vil komme ”styr på” Coronasituationen i 2022 – og håber på at se alle igen i 2022 til Bjerringbro Julecup.

Med ønsket om en god og Coronafri jul og at godt nytår.Bjerringbro FH