Rikke Tornbjerg

BFH skaber hul til bunden

12. november 2017

Torsdag aften formåede Bjerringbro FH’s 1. Divisions damer at holde hovedet koldt og tage to point med hjem fra Århus. Her blev det til en 1-måls sejr på 22-23 over AGF Håndbold.

 

Kl. 19.30 blev der fløjtet op til kamp, hvor hjemmeholdet kom klart bedst ud af starthullerne. De scorede først til 1-0, så 2-0 og til sidst 3-0 inden BFH fik svaret igen. Det gjorde de så på samme måde som AGF var kommet foran, for med fem mål i streg, var det pludselig gæsterne, som var foran. Herefter fik AGF igen konverteret deres chancer til mål, så der igen var balance i regnskabet ved stillingen 6-6 efter 12 minutters spil. De næste fem minutter sad udeholet på. Her fik de lukket fuldstændig ned i defensiven og nettet tre gange i den anden ende. Det hul fik AGF dog hurtigt lukket, så det igen var helt lige 9-9 med 10 minutter til halvleg. Frem mod pausen lavede de to hold lidt flere fejl og forhastede beslutninger. De fulgtes dog ad, men ved pausefløjt var det BFH der var foran med en ved 12-13.

 

Efter pausen er det BFH mest i teten. Foran med en enkelt eller to indtil midt i halvlegen, hvor AGF bragte sig foran 18-17. Det var dog en kort glæde for hjemmeholdet, da BFH efterfølgende scorede tre gange og derved tog føringen tilbage ved stillingen 18-20 med ti minutter tilbage af kampen. Stille og roligt fik AGF dog lukket det lille forspring og med 5 minutter igen var det helt lige 20-20. Herfra scorede de to hold et mål hver i løbet af det næste minuts tid. Derved var der maksimal spænding de sidste tre minutter hvor kampen skulle afgøres. Her bragte gæsterne sig i front med først 1 og efterfølgende 2 mål, og med små to minutter tilbage så det godt du for midtjyderne. I det efterfølgende angreb fik hjemmeholdet reduceret, så stillingen med et minut tilbage var 22-23. Herfra havde begge hold et angreb, først BFH som forspildte deres chance og derfor skulle lukke helt af defensivt de sidste 35 sekunder. Det lykkedes med en AGF-skud godt presset af en parade og en redning i målet. Derved kunne pigerne i blåt juble for anden kamp i træk efter endnu en 1-måls sejr.

 

BFH træner Jesper Bangshøi udtaler efter kampen:

”Det er fedt at vinde med et mål igen. Pigerne fightede fantastisk igennem hele kampen. Vi kommer dårligt fra start, men får det hentet og herfra er det en tæt kamp, hvor vi følges ad. Det meste af 2. Halvleg er vi er i teten, men vi formår ikke at få slået et hul. Pigerne leverede en super god forsvarsindsats, hvor vi holder os til planen får holdt dem godt nede, hvilket bragte os langt i kampen. Angrebsdelen var bedre end i lørdags. Den kunne godt være bedre, men vi kommer med mange gode løsninger i dag. Vi går lidt i stå mod slutningen og spiller en lille smule baglæns i frygt for at de henter os, men vi holder den til sidst, så det er bare super fedt.”

 

BFH-målscorer:

Line Gyldenløve: 9 mål

Nanna Frausing: 3 mål

Rikke Tornbjerg: 3 mål

Christina Haahr: 3 mål

Louise Engstrøm: 2 mål

Thilde Boesen: 2 mål

Emilie Bangshøi: 1 mål

 

Bjerringbro FH

V/Mathias Halskov