BFH's historie

Bjerringbro har altid været kendt som en håndboldby og i 1999 blev byens to daværende klubber - Bjerringbro HK og Bjerringbro KFUM - enige om at slå sig sammen til Bjerringbro Forende Håndboldklubber. Bjerringbro FH er i dag en af landets største håndboldklubber med mere end 500 medlemmer. Pr. 1. april 2000 blev herreeliteafdelingen udskildt i et aktieselskab. Det gælder 1. og 2. holds herrer og herreynglinge. Et tilbageblik .... 1950:Bjerringbro KFUM blev stiftet. Indtil slutningen af 1980´erne spiller Bjerringbro KFUM i lavere rækker uden for divisionen.


1979:


De to andre klubber i Bjerringbro, nemlig B66 Hjermind og Bjerringbro IF sammenlægges til Bjerringbro HK. Den nye klub spiller i begyndelsen af 1980´erne i 3. division.


1986/1987:


Bjerringbro KFUM´s herrer rykker op i serie 1.


1987/1988:


Bjerringbro KFUM´s herrer rykker op i Danmarksserien. Damerne rykker op i serie 1.


1988/1989:


Bjerringbro KFUM´s herrer rykker op i 3. division.


1989/1990:


Bjerringbro KFUM´s herrer rykker op i 2. division. Jesper Holmris får som den første spiller i Bjerringbro KFUM´s historie sin debut på A-landsholdet den 21.10.1989


1992/1993:


Bjerringbro KFUM´s damer rykker op i Danmarksserien.


1993/1994:


Bjerringbro KFUM´s herrer vinder 2. division og rykker op i 1. division. Damerne rykker ned i Jyllandsserien.


1994/1995:


Bjerringbro KFUM´s herrer bliver nr. 11 og rykker ned fra 1. division. Damerne rykker ned i serie 1.


1995/1996:


Bjerringbro KFUM´s herrer rykker igen op i 1. division efter 2 sejre i oprykningskampe mod Nyborg. Damerne rykker ned i serie 2.


1996/1997:


Bjerrringbro KFUM´s herrer bliver nr. 7 i 1. divsion. Damer rykker op i serie 1. Claus Flensborg bliver klubbens 2.


A-landsholdsspiller. Får debut den 2.1.1997.


Svenskeren Lars Norgren bliver klubbens første fuldtidstræner. Der ansættes en administrativ medarbejder på lønnet basis og med kontor i Bjerringbro-Hallen.


1997/1998:


Bjerringbro KFUM´s herrer bliver igen nr. 7 i 1. division. Holdet var i en længere periode med helt i toppen af 1.division, men rykkede på grund af en ustabil 2. runde ned midt i rækken.


Erhvervsklubben Bjerringbro KFUM bliver stiftet og har det første år 45 medlemmer.


I julen 1998 afvikles Jule Cup for 10. gang med deltagelse af 143 ungdomshold og ca. 1.500 spillere fra hele Danmark.


Andethold rykker op i 3.division. Damerne rykker op i Jyllandsserien.


1998/1999:


1. division omdøbes nu til HåndboldLigaen og 3. division bliver til 2. division. Bjerringbro KFUM rykker ned i 1. division.


På generalforsamlinger i maj 1998 bliver det endeligt vedtaget at sammenslutte Bjerringbro HK og Bjerringbro KFUM til et nyt Bjerringbro Forenede Håndboldklubber (FH) pr. 1.4.1999.


1999/2000:


Bjerringbro Forenede Håndboldklubber vinder 1. division og rykker tilbage i Håndboldligaen. Sammenlægningen til Bjerringbro FH betyder at man nu har en af Danmarks allerstørste håndboldklubber med mere end 450 medlemmer. Pr. 1. April 2000 blev eliteafdelingen ”adskilt” i et separat selskab Bjerringbro FH Elite A/S


2000/2001:


Bjerringbro FH bliver nr. 6 i Håndboldligaen


2001/2002:


Bjerringbro FH opnår sin hidtil bedste placering og bliver nr. 3 i grundspillet efter Kolding og GOG. Bjerringbro vinder semifinalerne over GOG og må efter 3 meget spændende finaler "nøjes" med sølvmedaljer. Finalen kampen spilles i en fyldt Randers Hallen. Det største antal tilskuere til en kamp med Bjerringbro FH. Damerne bliver nr. 3 i Danmarksserien.


2002/2003:


Bjerringbro FH spiller for første gang i byens historie med i en europæisk turnering - EHF cuppen. Bjerringbro FH når 1/4 finalen og taber til spanske BM Altea. Inden har holdet vundet over svenske Ystad og de norske mestre fra Sandefjord. I håndboldligaen bliver det til en beskeden 8. plads. Damerne rykker op i 2. division.


2003/2004:


Bjerringbro FH bliver nr. 9 i TDC-ligaen. 2. division vinder deres række. Damerne bliver nr. 6 i 2. division og sikre sig status som 2. divisionshold.


2004/2005:


Bjerringbro FH's herrer bliver nummer 13 i ligaen.


Damerne spiller sig videre til oprykningsspillet om en plads i den kommende sæsons 1. division. Her formår pigerne dog ikke at skabe de nødvendige resultater, så derfor står den også i den kommende sæson på 2. divisions håndbold.


2005/2006:


Bjerringbro FH og Silkeborg – Voel KFUM indgår holdfællesskab på herresiden, så de nu spiller under navnet Bjerringbro – Silkeborg Elitehåndbold. Dette nye holdfællesskab kører i et særskilt selskab med kontor i både Bjerringbro og Voel. Træningerne ligger også i begge moderklubber mens hjemmebanen flyttes til Silkeborg Hallerne.


Holdfællesskabet betyder et farvel til den tidligere BFH herretræner, Marinko Kurtovic, og BSV trænes, i denne sæson, af den tidligere Voel træner Jesper Ø. Pedersen, som henter en 8. plads i turneringen. I pokalturneringen spiller BSV sig dog helt til finalen, hvor de dog må indkassere et klart nederlag til GOG. BSV’eren Kasper Povlsgaard kan dog bryste sig med titlen: Årets pokalfighter efter en flot kamp med hele 16 scoringer til følge. Jesper Ø. Pedersen afløses efter denne sæson af Ole Nørgaard som træner.


BFH har stadig deres eget herrehold i 2. division tilbage efter sammenlægningen. De slutter sæsonen på en 4. plads.


Christian Lynnerup stopper sin trænergerning for Bjerringbro FH's bedste damehold efter mange år ved roret. Damerne slutter sæsonen på en 9. plads.


2006/2007:

Klaus Bøge ansættes som dametræner i Bjerringbro FH. Missionen er at få damerne i 1. divisionen på to sæsoner. Allerede den første sæson er dette dog tæt på at lykkes, men et nederlag til Ikast i sæsonens sidste hjemmekamp gør, at pigerne lige akkurat ikke når med i oprykningsspillet til det forjættede land. Pigerne slutter på en 4. plads.


Sommeren indledes dog godt for BFH’s damer, idet de bliver Skandinaviske Mestre i strandhåndbold.


Den tidligere Bjerringbro FH spiller, Rene Smed Nielsen, ansættes som træner for Bjerringbro FH’s 2. division herrer. Herrerne spiller en skidt sæson, men i sidste spillerunde klarer de sig dog fri af nedrykning og sikrer sig - via en 8. plads - endnu en sæson i 2. division.


BSV bliver nummer 10 i ligaen. Ole Nørgaard stopper som træner i BSV.


2007/2008:


Bjerringbro FH’s 2. division damer vinder deres række efter tæt kamp om førstepladsen med Ikast, som Bjerringbro dog slår med 32-31 i næstsidste spillerunde. Dermed blev den sidste turneringskamp mod Frederikshavn afgørende for om damerne kunne sikre sig den direkte oprykning, og via en sikker sejr lykkes dette, og pigerne er for første gang nogensinde i 1. division.


BFH’s herrehold spiller endnu en sløj sæson, og denne gang undgår de ikke nedrykning. En skuffende sidsteplads og sølle 2 point gør, at den fra den kommende sæson står på 3. divisions herrehåndbold i Bjerringbro.


BSV ansætter Carsten Albrektsen og Nikolaj Jacobsen som nyt trænerteam, og de får holdet kvalificeret til slutspillet, hvor de må tage til takke med en fjerdeplads efter nederlag til FCK i semifinalen.


2008/2009:


Bjerringbro FH’s damer spiller for første gang i 1. division. På trods af nogle gode kampe ind i mellem lykkes det dog ikke at overleve denne status, og damerne rykker således tilbage i 2. division.


Claus Hovgaard ansættes som herretræner op til denne sæson. Claus har dog ikke mange spillere til rådighed, og det bliver en lang sæson for at konstant at kunne stille hold til weekendens kampe. Det hele ender da også med endnu en nedrykning til BFH’s herrer, så de fremover vil være at finde i jyllandsserien.


BSV bliver nummer 3 i grundspillet, og i den efterfølgende slutspilspulje bliver BSV også nummer 3, hvilket betyder, at de må tage til takke med en endelig 6. plads.


Bjerringbro FH (BSV) får endnu en A landsholdsspiller, idet Mads Øris Nielsen, som har spllet hele sin karriere i Bjerringbro udtages til en 4 nationers turnering i Østrig. Mads udtages også til VM i Kroation, hvor Danmark henter en flot 4. plads.


2009/2010:


Bjerringbro FH’s damer mærker en stor spillerafgang efter nedrykningen fra 1. division. Holdets træner, Klaus Bøge får ligeledes tilbudt nyt job som landstræner i Thailand, hvorfor han også stopper. Ny mand på posten bliver Keld Gregersen, som formår at samle tropperne, og leverer en flot 4. plads i 2. division – og faktisk længe er med i spillet om pladserne tilbage i 1. division. En plads som Skive dog render med efter at have vundet deres oprykningsspil.


BFH’s herrer kører endnu engang igennem en sæson, som er præget af få spillere. Det lykkes dog at redde livet i jyllandsserien, og i den kommende sæson ser det endelig ud til at tingene lysner lidt, idet der står mange U18 drenge spillere på spring til at komme op og hjælpe herreholdet.


BSV spiller en helt suveræn sæson, hvor de går ubesejrede gennem grundspillet (GOG gik konkurs, og blev således trukket ud af turneringen, og derfor forsvandt alle deres resultater fra stillingen - deriblandt BSV’s nederlag til GOG). I Slutspillet dummer BSV sig dog på hjemmebane mod Nordsjælland, og de mistede 2 point fra denne kamp gør, at finalepladsen glipper.


BSV spiller sig frem til pokalfinalen 2010, hvor de desværre må se sig slået af FCK.


Mads Nielsen er endnu engang med ved en slutrunde. Denne gang EM i Østrig, hvor det bliver til en 5. plads til de danske herrer.


2010/2011:


Jesper Bangshøi ansættes i Bjerringbro FH, så han, i samarbejde med Keld Gregersen skal stå i spidsen for klubbens bedste damehold. Målet er tilbagevenden til 1. division. Denne mission lykkes, da pigerne vinder deres 2. division og dermed rykker direkte op i 1. division.


BFH’s eget herrehold, som de seneste sæsoner har lidt under manglende spillere – og derved rykket ned gennem rækkerne fra 2. division til jyllandsserien - får nu stor spillertilgang, idet klubbens store årgang 91 drenge vælger at blive på samme hold og forsøge at spille holdet op gennem rækkerne. Også dette lykkes, da herrerne er ganske suveræne i Jyllandsserien og dermed sikrer sig oprykning til 3. division.


BFH's U16 drenge sikrer sig en bronzemedalje ved DM.


BSV spiller sig frem til DM finalen, hvor det dog bliver til et samlet nederlag til de suveræne AG København.


2011/2012:


Det nyoprykkede 1. division damehold spiller en forrygende sæson og laver det bedste resultat i klubbens historie med en flot sjetteplads til følge.


BFH's herrer spiller ligeledes en flot sæson, hvor de ender som nummer to i 3. division. De efterfølgende oprykningskampe resulterer desværre i et samlet nederlag til Viborg, og derfor lykkes det akkurat ikke, at rykke op i 2. division.


BSV sikrer sig endnu en sølvmedalje, og endnu engang efter to finaler mod AG København.


2012/2013:


1. division damer skulle i denne sæson forsøge at leve op til den forgangne sæsons flotte sjetteplads. Sæsonen starter med lyn og torden, og piger er hurtigt at finde som nummer 1 i rækken, men efter flere kampe mod de øvrige tophold falder holdet dog lidt tilbage i stillingen igen, og da skaderne begynder at ramme holdet omkring juletid går de en meget skidt 2. halvdel af sæsonen i møde. Det resulterer i en samlet 9. plads, da regnskabet blev gjort op.


3. division herrer spiller en rigtig skidt sæson. Nogle af holdets profiler forlod holdet, da de ikke formåede at rykke op i den forgangne sæson, og de tilbageværende spillere er hårdt ramt af skader, så en, resultatmæssig, trist sæson ender desværre med nedrykning til jyllandsserien.


Sæsonen var Claus Hovgaards femte og sidste i spidsen for BFH's herrer.

BFH's U18 drenge står for den helt store postive oplevelse denne sæson, da de spiller sig frem til DM finalerne. Både ved semifinalerne og finalerne er det således en prop fuld Bjerringbro Idrætspark, der danner en flot kulisse om BFH drengenes hjemmekampe.

I semifinalen taber BFH hjemme med tre mål til GOG, men vinder med syv på udebane. I finalen taber drengene ligeledes med tre - denne gang til UH Esbjerg. I den afgørende finale vinder BFH med en i Esbjerg, men det er altså ikke nok til at hive den endelige sejr i hus. En flot sølvmedalje bliver det dog til.


BSV spiller et flit grundspil, men i slutspiller skuffer holdet fælt, hvorfor de end ikke når i semifinalerne dette år.


2013/2014: