1. Div. Damer: sæsonens sidste kamp

12. april 2018

Lørdag eftermiddag spiller Bjerringbro FH’s 1. Divisions damer sæsonens sidste kamp, når de hjemme tager i mod lokalrivalerne fra Hadsten Håndbold.

 

Lørdag kl. 14.00 fløjtes der for sidste gang op til 1. Divisions damehåndbold i Bjerringbro hallen for sæsonen 17/18. Sæsonafslutningen bliver et sandt lokalbrag om det midt/østjyske område i kvindernes 1. Division. Hadsten kommer til Bjerringbro med 3 sejre og en uafgjort i de sidste fire kampe og dermed en stor tro på egne evner. Holdet har gennem sæsonen præsteret en lille smule under det niveau der var forventet, dog har holdet også været ramt af skader og specielt hen imod slutningen af sæsonen er der blevet tyndet ud på bænken. Det taget i betragtning ender holdet alligevel på femte pladsen for denne sæson. De har med 15 sejre, 2 uafgjorte og 8 nederlag fået skrapt 32 point sammen, hvilket er 3 færre end Horsens og 3 mere end Fredericia. Dermed er det også sikkert at lørdagens gæster uanset rundens resultater ender på 5. Pladsen.

 

Mere usikkert er det i den anden ende af tabellen. Her ligger Bjerringbro FH nu til overlevelse i 1. Division. Dette sker fordi FIF har vundet 2. Division øst, men da de har København Håndbold i ligaen må holdet ikke rykke længere op ind 2. Division. Dette har skabt en ”sikker” plads mere i 1. Division og denne indtager BFH i øjeblikket med 20 point. Over dem ligger Vendsyssel med samme antal point og under dem ligger Gudme til playoffkampe med 19 point.  BFH kan dermed selv sikre overlevelsen til endnu en sæson i 1. division, ved minimum at få et point i lørdagens kamp. Sker dette ikke kan de stadig være sikret overlevelse, hvis Gudme ikke vinder over Ringsted. Der er dermed lagt op til et brag af en kamp når der kæmpes om den sikre overlevelse lørdag eftermiddag.

 

BFH træner Jesper Bangshøi siger frem mod kampen:

”Vi satser på en god kamp med massere tilskuer på lægterne. Der er afslutning for ungdomsholdene og håber derfor at der vil være en masse tilskuere i hallen, som vil sætte en fantastisk kulisse for et lokalbrag som dette. Hadsten har haft en hård sæson og er lidt ramt af skader, men de kommer til at give den en skalle i kampen på lørdag, så det skal vi være klar på. Vi skal have vores defensiv op og stå og spille tålmodigt og klogt angrebsspil, så ser det rigtig fornuftigt ud. Vi skal jo bruge et point for at være sikre, men vi går benhårdt efter at slutte sæsonen af med to point foran vores hjemmepublikum.”

 

Bjerringbro FH
V/Mathias Halskov